BLOGG SHOUT Chanettssinblogg: Tanker rundt ..... (0)
SKILSMISSE: Hvorfor skiller man seg? Amerikanske skilsmisseadvokater forteller om åtte gjentakende årsaker.
SKILSMISSE: Hvorfor skiller man seg? Amerikanske skilsmisseadvokater forteller om åtte gjentakende årsaker. Foto: Colourbox

8 tegn på at ekteskapet ikke vil vare, ifølge skilsmisseadvokater

Myr krangling er ikke et av tegnene, tvert imot.

(SIDE2): I Norge ser vi at stadig færre skiller seg, og skal man tro samlivsterapeutene er det flere grunner til det.

LES OGSÅ: Disse personlighetstrekkene går igjen hos de som er utro

Men hva er årsaken til at folk velger å bryte ut av et ekteskap? Huffington Post har spurt amerikanske skilsmisseadvokater, og det er åtte årsaker som går igjen:

1. De gir hverandre «the silent treatment»

Vi vet allerede at dette er verre enn å krangle; å være taus overfor partneren etter en diskusjon. Egentlig vil man nok bli venner igjen, og man ønsker nok å føle seg forstått. Men i stedet for å forklare hvorfor man er opprørt, så holder mange heller munn og ignorerer partneren.

2. De har et manglende sexliv

- Ja, det finnes forhold som overlever uten sex, men som skilsmisseadvokat kommer det aldri som et sjokk når noen forteller meg at de har gått i flere år uten å ha sex med partneren sin, sier Randall M. Kessler, skilsmisseadvokat i Atlanta.

LES: Dette skjer med kroppen når du slutter å ha sex

SEXTØRKE: Mangel på sex kan være ødeleggende for et ekteskap.

3. De har lite til felles

Forskning viser at man gjerne leter etter en partner som ligner en selv, altså er «like barn leker best»-prinsippet mer gjeldende enn tanken om at «motsetninger tiltrekker hverandre».

- Selv om det er sant at motsetninger tiltrekker, så er det ikke alltid sånn at det er de personlighetstrekkene du først falt for med partneren din som gjør at ekteskapet varer. Hvis en person er ekstrovert og elsker å gå ut til langt på natt, mens ektefellen foretrekker et varmt bad klokken 7 på kvelden, etterfulgt av et glass melk og en god bok, så har ikke paret sjans til å opprettholde en felles livsstil, sier Lisa Helfende Meyer, skilsmisseadvokat i Los Angeles.

4. Karrieren kommer alltid før familien

Skilsmisseadvokat Christian Denmon forteller at hans firma tidligere har representert menn høyt oppe i militæret, som har inngått en avtale på forhånd med kona om at hun skal være hjemme og ta seg av barna, men som likevel ikke har greid å få ekteskapet til å fungere.

17 år: David og Victoria Beckham feiret nylig 17 års bryllupsdag, til tross for at de begge har hatt travle karrierer på hver sin kant.

- Etter hvert som årene går har den hjemmeværende kona begynt å mislike situasjonen. Selv de sterkeste forholdene kan forfalle hvis den ene setter karrieren foran forholdet, sier Denmon.

5. De respekterer ikke hverandres

«kjærlighetsspråk»

- Å kjenne sin partners «kjærlighetsspråk», altså å vite hvordan man får han eller hun til å føle seg verdsatt, er avgjørende for langvarig suksess i ekteskapet. Selv om et ektepar elsker hverandre, så er det ikke sikkert de føler seg elsket om kjærlighetsspråket er helt forskjellig, sier Dennis A. cohen, skilsmisseadvokat i California.

LES: I løpet av fem minutter vet han om de vil skilles eller ikke

6. De viser forakt overfor hverandre

Himling med øynene, hånende latter eller oppgitte smil kan skade forholdet over tid. Selv om man som ektepar ikke trenger å være enige hele tiden, så bør man heller forsøke å kommunisere og finne løsninger - ikke uttrykke at man synes partneren er dum.

7. De er ikke ærlige når det kommer til pengebruk

Ifølge skilsmisseadvokat Puja A. Sachdev i California, så spiller det ingen rolle om et ektepar har felles eller separate bankkontoer, så lenge man er åpen med partneren om hvordan man bruker pengene sine.

- Når det ikke er åpenhet rundt hvordan penger blir brukt eller spart, så er det nesten umulig å sette og nå økonomiske mål som å kjøpe et hjem eller spare til pensjon. Det blir en voksende frustrasjon, sier Sachdev.

8. De krangler aldri

Vi vet at krangling kan være bra for forholdet, selv om man bør velge sine kamper.

- Ektefellen din er din beste venn, din fortrolige og din elsker. Du bør kunne si hva som helst til partneren din, sier Douglas S. Kepanis, skilsmisseadvokat i New York.

LES: 3 grunner til at det er bra å krangle med kjærestenLES OGSÅ: 4 tegn på at dere er perfekte sammen

Mest sett siste uken

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.