BLOGG SHOUT Detsvartehull: Deltidspappa? (0)
Det er selvsagt ikke farlig å bruke feil undertøy, men det kan skape en del ubehag.
Det er selvsagt ikke farlig å bruke feil undertøy, men det kan skape en del ubehag. Foto: Colourbox (Illustrasjon)

5 undertøystabber du bør unngå

Fordi de kan gå utover helsa di.

(SIDE2): Ja, faktisk kan valg av undertøy ha noe å si for formen, og helsa. Det hevder i hvert fall nettsiden Grandparents.com.

1. For trangt undertøy:

Trangt og for lite undertøy er ikke bare lite flatterende (med hud som stikker ut her og der), men det kan også gi gnagsår i huden og irritere underlivet. Dette gjelder spesielt kvinner i overgangsalderen.

- Alt undertøy som er så stramt at det gnir mot og på huden, kan føre til irritasjon. Hvis huden din ikke blir irritert av for stramt undertøy, er det bra. Men hvis den først blir irritert på grunn av friksjon, er det ikke å anbefale, sier professor Raquel B. Dardik ved institutt for gynekologi på NYU Langone Medical Center.

2. Shape undertøy

Hvis du bruker shapewear, altså stramt undertøy som skal holde inn hofte og mage, kan du risikere helsemessige komplikasjoner. Dette selvsagt hvis du er hyppig bruker av undertøyet, litt oppstramming innimellom gjør ingen skade. Stramt undertøy kan føre til nummenhet og prikking. I tillegg kan det være vanskelig å gå på do med slikt undertøy, noe som gjør at kvinner ofte holder seg altfor lenge.

- Hvis undertøyet er veldig stramt, kan det sette nerver i klem og føre til nedsatt sirkulasjon, sier Donnica Moore, som er ekspert på kvinnehelse.

Foretrekker du tanga under, må du finne en som faktisk sitter riktig - og ikke "sklir rundt".


3. Silke

Det spiller egentlig ingen rolle hva slags undertøy du bruker, så lenge trusa har bomull i skrittet.

- Det meste av undertøyet som finnes i dag er pustende, og så lenge det er bomull i det vaginale området, så er det bra, sier Dr.Dardik til Grandparents.com.

Det finnes flere gode grunner til å sove naken, vi gir deg noen ...

Det påpekes likevel at det mest optimale er å styre unna syntetiske stoffer, fordi de puster dårligere. Syntetiske stoffer kan øke risikoen for fukt, som igjen kan føre til bakteriell infeksjon.

4. Om natten

- Selv om det er snakk om personlig preferanse, så bør du lufte om natten. Du bør sove uten undertøy, sier Dr.Moore.

Side2 har nylig skrevet om det å sover naken om natten. Sover du i underbukse kan dette skape et varmt og fuktig miljø som igjen kan øke risikoen for blant annet soppinfeksjoner, het det i vår artikkel om grunner til hvorfor du bør droppe pysjamasen.

LES MER: 4 gode grunner til at du bør sove naken

5. Tanga

- Tanga er en unik transportbil for bakterier fra baksiden til fronten, sier dr. Moore.

Legen utdyper med at tangaen er mer i bevegelse, og glir fram og tilbake, sammenlignet med annet undertøy. Det kan føre til bakterieinfeksjoner, spesielt hvis du er en person som får dette lett. Det betyr ikke at det er «farlig» å bruke tanga, men du må finne en type som passer deg.


Ble du engasjert av denne saken? Lik oss på Facebook for å bli tipset om flere lignende saker!

Mest sett siste uken

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.