NORSK I SPANIA: Cordula Eva og Arvid Thoresen har bodd i Spania i 30 år, men har ingen spanske venner og kan ikke spansk.
NORSK I SPANIA: Cordula Eva og Arvid Thoresen har bodd i Spania i 30 år, men har ingen spanske venner og kan ikke spansk. Foto: Bjørnar K. Bekkevard (Tønsbergs Blad)

Har bodd 30 år i Spania - kan ikke spansk og har ingen spanske venner

Torrevieja er et lite stykke Norge i Spania.

TORREVIEJA (tb.no): – Vi er norske og kommer alltid til å forbli det. Vi vikinger må jo holde sammen. Vi er stolte av fedrelandet vårt, den norske naturen og vår flotte historie med Harald Hårfagre og det hele, sier Arvid Thoresen til Tønsbergs Blad.

Han og kona Cordula Eva har vært i Torrevieja i 30 år, men omgås lite med spanjoler. Årsaken er at det ikke er så mange av dem i Torrevieja i Allicante i Spania.

– Vi er mest med nordmenn. I vår gate bor det kun én spanjol, forteller Cordula Eva til avisen. I 30 år har de bodd i Spania. De er hjemme i Norge med jevne mellomrom slik at de skal slippe å melde flytting til landet.

– Det er et lettere liv her, sier Cordula Eva som har slitt med leddgikt. Plagene blir betydelig redusert i det milde klimaet.

- Nordmenn er bedre uten så mye klær

– Her nede blir vi mer åpne og føler oss friere. Vi blir mer sosiale med de andre nordmennene. Her sier vi alltid hei og er hyggelig med hverandre. Nordmenn er bedre mennesker uten så mye klær, sier hun og ler.

Vi er rett og slett en norsk koloni som bare benytter oss av et annet lands geografiske område

De er ikke alene. På den spanske solkysten bor 25.000 nordmenn. Mange av de bor i Torrevieja

– Vi er rett og slett en norsk koloni som bare benytter oss av et annet lands geografiske område, sier Ruben Bredal som er elevrådsleder ved Den norske skolen i Rojales til Tønsbergs Blad.

Her finnes også Scandigo Supermercado der man kan kjøpe lutefisk, akevitt, brunost og selvfølgelig Norges nasjonalrett: Grandiosa. Butikken har siden 2003 vært drevet av Tønsberg-paret Eirin og Arvid Dahl.

Artikkelen fortsetter under bildet

NORSK BUTIKK I SPANIA: På Scandigo Supermercado kan man kjøpe lutefisk, akevitt, brunost og selvfølgelig Norges nasjonalrett: Grandiosa. Butikken har siden 2003 vært drevet av Tønsberg-paret Eirin og Arvid Dahl.

Fått nordmenn i vrangstrupen

– Det kan bli litt for nasjonalistisk her til tider. For eksempel den store 17. mai feiringen, med tog i gatene og tale i parken, det blir for meg helt feil. Det er tydelig at noen spanjoler ikke liker det. Det har hendt at de har kastet egg på toget, sier Arvid Dahl. Han og kona er opptatt av å lære spansk språk og kultur, men de forblir nordmenn.

– Jeg kommer alltid til å forbli norsk. Det er vanskelig å integrere seg helt, fordi spanjolene er veldig vanskelige å komme inn på. De har nok fått utlendingene litt i vrangstrupen siden det er så mange av oss, sier Eirin Dahl.

Dette er et utdrag av en reportasje i Tønsbergs Blad. Du kan lese hele reportasjen her.

Mest sett siste uken

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.