BLOGG SHOUT Scgoneinternational: En god og lettvint oppskrift (0)
Young mother and her baby sleeping together
Young mother and her baby sleeping together

Ny forskning: Barn bør sove med mamma til de er tre år gamle

Babyens hjerte blir stresset og slår hurtigere om de ikke sover med moren i hennes seng.

(SIDE2): Gang på gang har vi hørt eksperter fortelle oss hvor viktig det er at vi lærer barnet å sove i sin egen seng tidlig i livet, men nå kommer plutselig forskning som råder oss til å gjøre det stikk motsatte - nemlig ha dem i vår egen seng helt frem til de er tre år gamle.

Bedre tilknytning

Det er den britiske avisa The Telegraph som omtaler undersøkelsen, og forteller at moren vil ha vanskeligere for å knytte seg til barnet om de ikke sover i samme seng.

Dessuten skal også barnet få dårligere søvnkvalitet, på grunn av raskere hjerteslag og økt stress.

I undersøkelsen har de studert søvnmønsteret til 16 spedbarn, hvor kun seks av de utvalgte barna hadde en rolig søvn de nettene de sov alene. Barnas hjerter ble faktisk utsatt for tre ganger så mye stress om de sov i en egen vugge i stedet for inntil morens bryst.

Advarer mot sengedeling

Det er imidlertid ikke bare positive sider ved rådet som gis. I flere av våre naboland har det blitt advart mot å sove med barnet i samme seng, på grunn av en økt risiko for krybbedød, altså at moren påfører barnet skader mens de sover.

Likevel mener altså mannen bak undersøkelsen, Nils Bergmann, at barnet skal sove i samme seng som mor frem til de fyller tre år.

Og her hjemme kan det se ut som Bergmann får støtte fra norske helsemyndigheter, da blant annet Landsforeningen for uventet barnedød anser det som trygt å sove med barnet i samme seng fra det er 8 uker gammelt, og visse forholdsregler er tatt.

Om du ikke ønsker å dele dyne og seng med minstemann, kan det alltid være et alternativ å ha ham inne på samme rom, men med en egen seng. På den måten blir kanskje søvnen mindre forstyrret.

Mest sett siste uken

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.