Marlen Nordby har blogget i ti år. Nå legger hun ned bloggen Lykkemamma av hensyn til barna.
Marlen Nordby har blogget i ti år. Nå legger hun ned bloggen Lykkemamma av hensyn til barna. (Privat)

Lykkemamma:  - Jeg legger ned bloggen for å skjerme barna

Gir seg som mammablogger for å skjerme barna på 3,6 og 8 år.

(SIDE2):  - Det føles ikke riktig å dele detaljer fra deres hverdag lenger, sier Marlen Nordby til Side2.

Tirsdag skrev hun sitt siste blogginnlegg på bloggen «Lykkemamma» - en blogg hvor hun har delt små og store øyeblikk fra hverdagslivet med sine tre barn på 3,6 og 8 år.

 - En liten setning kan bety så mye

 - Det føles veldig vemodig, men nå er særlig eldstemann blitt så stor at jeg ikke vil dele mer av vårt liv på bloggen lenger. Hun kan selv lese bloggen, eller noen i klassen kan lese den. For henne kan bare en liten setning bety så mye, og da betyr det at jeg må tenke meg veldig godt om hver gang jeg blogger om hverdagslivet vårt. Det føles bare ikke riktig, forteller hun ærlig.

 - Undrer seg over andre bloggere

I ti år har hun delt hverdagsglimt med sine trofaste lesere og selv om hun ikke har delt bilder av barna i stort monn på bloggen eller eksponert dem i stor grad, føler hun at nok er nok.

 - Jeg stiller meg undrende til andre bloggere som eksponerer barna for mye. Selv om jeg også har lagt ut noe bilder av mine barn, har jeg alltid hatt et bevisst forhold til bildebruk og hva jeg skriver om fra vårt liv på bloggen. Nå føler jeg at jeg ikke egentlig kan blogge om hverdagen lenger fordi det blir alt for privat for barna mine.

 - Mer kontroll i sosiale medier

Marlen mener hennes bevissthet rundt dette har vokst med årene.

 - Jeg, og sikkert mange andre, har jo lært mer om barns rettigheter og hva som er greit og ikke i sosiale medier med årene. Når det gjelder bloggen så eksponeres de jo i mye større grad der enn i sosiale medier hvor man kan ha en annen kontroll på hvem som følger deg, så nå har jeg kommet til et punkt hvor jeg bare føler at jeg bør slutte.

 - Syns du mange voksne generelt er for ukritiske når de deler bilder av barn?

 - Ja, jeg er forundret over at mange ikke har mer filter nå i dag. Det nytter jo heller ikke å spørre barnet om de syns det er greit at man legger ut bilder. De er jo ofte ikke voksne nok til å vite omfanget av en slik beslutning uansett. I tillegg så syns de kanskje det er greit nå, men kanskje ikke om ett år eller to, mener hun.

Mest sett siste uken

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.