STOR ALDERSFORSKJELL: Cooper Hefner (25) er Playboy-grunnlegger Hugh Hefners (90) yngste sønn.
STOR ALDERSFORSKJELL: Cooper Hefner (25) er Playboy-grunnlegger Hugh Hefners (90) yngste sønn. Foto: Christopher Polk (AFP)

Flere blir pappa i høy alder

I fjor ble 93 menn over 60 år fedre til et nyfødt barn. Også i alderen 50-60 år blir stadig flere menn nybakte fedre.

Antall fedre over 60 år i fjor er nesten fem ganger så mange enn i 1995 da 19 menn over 60 år ble fedre. Det viser tall fra Medisinsk Fødselsregister som P4 har hentet ut.

Tallene viser at det også er en økning i antallet fedre over 50 år. Mens det for 20 år siden var 379 menn over 50 som ble far var det i fjor 853 menn.

– Jeg tror det har med mange forandringer i samfunnet de siste 40-50 årene med at folk holder på lengre med utdannelse, det er mer velstand og folk stifter ikke bo like tidlig som før, sier fagdirektør Per Magnus i Folkehelseinstituttet.

Les også: Føder du i 30-årene, får du smartere barn

Samtidig understreker han at de eldre fedrene utgjør en liten andel av alle som ble fedre i fjor.

– 93 stykker over 60 år av om lag 60.000 fødsler er ikke mye, sier fagdirektøren, som nok tror at flere av de eldste pappaene er i gang med både kull nummer to og tre. 

Les også: Norske mødre blir stadig eldre 

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

Reisetips med annonselenker

De beste rooftop-barene i New York

Reisetips med annonselenker

De beste rooftop-barene i New York

Blogg.no

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på Side2.no gjennom bildeshout. Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.

Les også