BLOGG SHOUT Scgoneinternational: En god og lettvint oppskrift (0)

Her er vår dom over Fabeldyr og hvor de er å finne

Endelig er J.K. Rowlings trollmannunivers tilbake på kino.

Fabeldyr og hvor de er å finne.

England, 2016.

Regi: David Yates.

Med: Eddie Redmayne, Ezra Miller, Ron Perlman, Katherine Waterston. Johnny Depp, Colin Faerrell, Zoë Kravitz, Jon Voight, Dan Fogler, Alison Sudol.

Aldersgrense: 12 år.

 

Gjennom ti år lot vi oss begeistre av «Harry Potter»-filmene. Nå kan du gjøre deg klar til å begeistres på nytt.

«Fabeldyr og hvor de er å finne» foregår 70 år før Harry Potter begynte på Galtvort. Vi møter Salamander Fisle som ankommer New York med en koffert full av (ulovlige) fabeldyr.

Det tar ikke lang tid før han møter på problemer. Men byens problemer viser seg raskt å være langt større enn han ante.

Allerede fra første bilde i filmen, dras vi inn i trollmannuniverset J.K. Rowling har skapt. Magien trollbinder oss gjennom hele filmen, og vi ønsker mer enn noen gang at vi var en del av den magiske verdenen.

Katherine Waterston, Eddie Redmayne, Alison Sudol og Dan Fogler i Fabeldyr og hvor de er å finne.

David Yates står for regien av filmen - samme mann som regisserte de fire siste «Harry Potter»-filmene. Han kjenner med andre ord universet godt og vet hva han driver med. Og det skinner gjennom. Han presenterer trollmannuniverset på en troverdig og levende måte, og vi slutter aldri å tro på det vi får se.

Spesialeffektene er formidable. Ødeleggelsen av bygninger og de magiske kampene er storslåtte, men aller mest fantastisk er fabeldyrene. Den første turen ned i Salamanders koffert, hvor han har alle dyrene, er en av filmens beste. Og det er ikke umulig at det vil stå noen fabeldyr på barnas ønskelister til jul.

Colin Farrell og Eddie Redmayne.

Skuespillerne gjør en glimrende innsats. Eddie Redmayne er en blanding av sjarmerende og irriterende i hovedrollen, men vi liker ham fra første stund. Katherine Waterston har filmens kvinnelig hovedrolle, og hun overbeviser som den strenge, men likandes Porpentina.

Dan Fogler blir likevel fort favoritten. «Gompen» som blir dratt inn i trollmennenes verden er herlig naiv og engestelig, men full av futt og lekenhet.

Katherine Waterston og Eddie Redmayne.

Vi får også et ørlite glimt av Johnny Depp, som vi vil få se mer av i neste film i serien.

«Fabeldyr og hvor de er å finne» er en glimrende underholdningsfilm som står stødig ved siden av «Harry Potter»-filmene. Fansen vil bli storfornøyd, og alle andre som liker Potter vil kunne la seg underholde.

Vi gleder oss allerede til neste film i 2018!

Mest sett siste uken

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.