BLOGG SHOUT Scgoneinternational: En god og lettvint oppskrift (0)

BLAIR WITCH ANNO 2016: Callie Hernandez spiller Lisa i den tredje BW filmen.
BLAIR WITCH ANNO 2016: Callie Hernandez spiller Lisa i den tredje BW filmen.

Gledelig skrekkgjensyn

Ved å holde seg i sporene til første film, er «Blair Witch» en overraskende verdig oppfølger.

Blair Witch
Regi: Adam Wingard
Med: James Allen McCune, Corbin Reid, Wes Robinson, Valorie Curry, Callie Hernandez, Brandon Scott
Aldersgrense: 15 år

I 1999 kom lavbudsjettsgrøsseren ”The Blair Witch Project” nærmest ut av ingenting og ble et stort fenomen, ny og annerledes som den var med sin ”found footage”-form og virale markedsføring.

 

Oppfølgeren ”Book of Shadows” året etter fikk ikke like mye oppmerksomhet, og når regissør Adam Wingard og manusforfatter Simon Barrett (som tidligere har samarbeidet om gyserne ”You’re Next” og ”The Guest”) nå har laget ”Blair Witch”, er det tråden fra første film som plukkes opp i form så vel som innhold.

Også denne filmen forteller innledningsvis at den er basert på funnet videomateriale, etterlatt av en ny gruppe unge mennesker som har våget seg ut i de uvennlige skogene nær stedet en gang kjent som Blair. Initiativet til denne ekskursjonen er tatt av broren til en av dem som forsvant i forrige film, for å finne ut hva som egentlig skjedde med henne. I tillegg er hensikten igjen å lage en dokumentarfilm, som altså er grunnen til at de filmer sine opplevelser underveis.

I takt med tiden er gjengen utstyrt med noe mer avansert opptaksutstyr enn sist, inkludert et dronekamera og hvert sitt hodefestede minicam. Det sistnevnte gjør det enklere for filmen å rettferdiggjøre at karakterene fortsatt filmer mens de frykter og flykter for sine liv – som jo er en utfordring for denne subsjangeren.

Det skal riktignok innvendes at filmens lydbilde tidvis er litt for bra, da dypbass og lignende kinoeffekter bryter med det røffe hjemmevideouttrykket som gir filmen sin ubehagelige troverdighet.

Men bortsett fra de nevnte tekniske oppdateringene, holder ”Blair Witch” seg i stor grad på samme stier som første film. Og det synes jeg er et fornuftig valg, i og med at ”The Blair Witch Project” stadig er blant de uhyggeligste filmene jeg har sett.

LES også: Livet ble et mareritt etter «Blair Witch Project»: Alle trodde hun var død

Riktignok gjør denne likheten at historien blir en smule forutsigbar, men det er samtidig noe uhyggelig ved å vite hvilken retning det bærer – og ”Blair Witch” er så absolutt skremmende nok. I hvert fall fram til det avsluttende klimakset, som med sine nærmest obligatoriske løpe-rundt-i-panikk-sekvenser tipper litt over i det anmasende.

”Blair Witch” føles naturlig nok ikke like frisk og original som den opprinnelige filmen, noe som også er urimelig å kreve av en oppfølger så mange år senere. Men den er like fullt en overraskende verdig forlengelse av en moderne grøsserklassiker.

Mest sett siste uken

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.