Ida Marie Svestad (nummer fire fra venstre, elgen ikke medregnet) fikk tilbud om å bli HR Generalist på IKEA Ringsaker allerede før hun var ferdig med studiene på Høyskolen Kristiania.

Ida Marie Svestad (nummer fire fra venstre, elgen ikke medregnet) fikk tilbud om å bli HR Generalist på IKEA Ringsaker allerede før hun var ferdig med studiene på Høyskolen Kristiania.

Privat

Ida Marie fikk drømmejobb før hun var ferdig med bacheloroppgaven

- Det var en kombinasjon av relevant utdanning og erfaring som gjorde at jeg fikk jobben, forteller 31-åringen.

Profilbilde

Det blir stadig vanskeligere for unge å få seg jobb i Norge, og ifølge Dagens Næringsliv er arbeidsmarkedet for personer under 25 år nå like ille som på 1990-tallet.

Det er spesielt unge uten formell utdannelse som sliter med å komme inn på arbeidsmarkedet. Ifølge ekspertene er det viktigere enn på lenge å ta videre utdanning etter grunnskole og videregående.

Det er imidlertid fortsatt mulig få gode jobber som ung dersom man jobber målbevisst for det. Det er Ida Marie Svestad fra Ottestad et levende bevis på.

Klikk her for å finne ditt studium på Høyskolen Kristiania

Fikk jobbtilbud før hun var ferdig med studiene

Allerede da hun startet på HR og Personalledelse-studiene på Høyskolen Kristiania i 2011, hadde Ida Marie ett mål for øye: Hun skulle kapre jobben som HR Generalist på IKEA Ringsaker.

- Etter tre hektiske, lærerike og morsomme år på Høyskolen Kristiania, fikk jeg tilbud om stillingen. Jobben var min allerede før jeg hadde levert bacheloroppgaven, smiler Ida Marie.

Hun takker gode forelesere ved Høyskolen Kristiania og en relevant utdanning for at hun var rustet til å ta steget rett ut i arbeidslivet.

- Foreleserne var engasjerte og kunnskapsrike. Jeg synes det var bra at de hadde erfaring fra relevante jobber, noe som gjorde at de kom med mange eksempler fra arbeidslivet. For oss studenter ble det mye enklere å koble teori og praksis.

Ida Marie (til høyre) skrev bacheloroppgaven på høyskolen Kristiania sammen med Ida Sjøgren.

- Det var også mange diskusjoner, og flere av studentene deltok aktivt - noe som gjorde at vi kunne lære av hverandre, forteller hun.

Hadde ikke hørt om Høyskolen Kristiania

En annen årsak til at Ida Marie fikk tilbud om jobb ved IKEA var at hun arbeidet målrettet mot stillingen helt fra hun begynte på Høyskolen Kristiania. I tillegg hadde hun erfaring som salgsmedarbeider på IKEA Trondheim før studiene.

- Jeg tror det også var viktig at jeg var litt på og sendte mail til de jeg kjente som jobbet med HR på IKEA for å få tips til hva jeg burde gjøre for å kapre jobben som HR Generalist, fortsetter Ida Marie.

Selv om det var en langsiktig plan som gjorde at hun klarte å skaffe seg jobben på IKEA, var det tilfeldigheter som førte henne til Høyskolen Kristiania.

- Jeg hadde faktisk ikke hørt om skolen før jeg begynte å søke etter relevante utdanninger innen HR på nettet. Da dukket Høyskolen Kristiania opp, og jeg syntes det virket veldig bra. Jeg sjekket fagene sammen med en daværende kollega av meg som jobbet som HR-sjef, og hun sa at det var relevante fag med tanke på en karriere innen HR.

Her er skolen som gjør deg attraktiv i morgendagens arbeidsmarked

- Bra samhold mellom studentene

Hun har ikke angret et sekund på at hun valgte  Høyskolen Kristiania i 2011. Ikke bare var det faglige nivået på foreleserne og forelesningene høye, studiemiljøet var også akkurat så bra som hun hadde håpet.

- Vi satt mange studenter sammen på biblioteket under hele semesteret for å hjelpe hverandre med oppgaver og i forkant av eksamener. Dette gjorde at samholdet ble bra og at man fikk gode venner som man også hang sammen med på fritiden.

Ida Marie storstrives i HR-jobben på IKEA.

- Det var også mange arrangementer i forbindelse med fadderuken, sommerfester, Hemsedal-turer om vinteren og studentpub nede i kjelleren, forteller Ida Marie.

I HR-stillingen på IKEA jobber Ida Marie med rekruttering, arbeidsrett, sykeoppfølging, kommunikasjon, kompetanseutvikling og personalsaker og mye mer.

- Alle disse emnene lærte jeg om under studietiden, og jeg følte meg klar til å ta fatt på disse oppgavene da jeg startet i jobben. Jeg hadde ledelse og personlig lederskap som valgfag, og der lærte jeg hvor viktig det er å ta lederskap og tørre å gå ut av komfortsonen for å nå sine mål. Jeg trives kjempebra. Masse å gjøre og hektiske dager - akkurat slik jeg liker det.

- Anbefaler Høyskolen Kristiania

Til våren har tusenvis av unge planer om å begynne på nye studier. Ida Marie er ikke i tvil om at Høyskolen Kristiania er et godt valg.

- Det er en høyskole som blir mer og mer anerkjent for dyktige forelesere, relevante studier og at flinke medstudenter. De fleste får seg relevante jobber kort tid etter studiet. En «moderne» høyskole som forstår hva bedrifter trenger, og legger opp studiene etter det, avslutter Ida Marie.

Klikk her for å finne ditt studium på Høyskolen Kristiania