80-TALLSIKON: Interessen for vannsenger er ikke i nærheten av hva den var for tre tiår siden, men det er fortsatt noen spesialforretninger som fører modeller.

80-TALLSIKON: Interessen for vannsenger er ikke i nærheten av hva den var for tre tiår siden, men det er fortsatt noen spesialforretninger som fører modeller.

Wikimedia Commons

HUSKER DU VANNSENGEN FRA 80-TALLET?

Vannsengen var toppen av luksus for 30 år siden. Nå er 80-tallsfenomenet ikke til å kjenne igjen.

Profilbilde

Hvis du levde på 1980-tallet, husker du garantert vannsengen. Enkelt forklart bestod den av en vannbeholder av gummi som var plassert i en sengeramme. Det høres kanskje ikke så spennende ut, men vannsengen var en sensasjon da den kom til Norge på begynnelsen av tiåret. Folk strømmet til butikkene for å skaffe seg vidunderet som skulle revolusjonere nattesøvnen.

Leketøy for barna

Mens foreldrene brukte vannsengen til å sove i, var den barnas favorittleketøy på dagtid. Å skvulpe rundt i en vannseng var noe av det morsomste dagens 40-åringer kunne oppleve på 80-tallet. Å få med seg venner hjem etter skoletid var null problem dersom du hadde en vannseng å lokke med.

Om det var sjøsyke eller det enorme strømforbruket som gikk med til å varme opp vannet som førte til at interessen for vannsengen etter hvert dabbet av, er ikke godt å si. Men i dag er svært få norske hjem utstyrt med en vannseng.

Inspirasjon for nåtidens madrasser

Vannsengen lever likevel på et vis fortsatt i beste velgående. Denne sengetypen satte nemlig fokus på hvor viktig liggestillingen er for god søvn og helse. Vannsengen har også vært en viktig inspirasjon for utviklingen av fjærmadrassen til den internasjonalt kjente sengeprodusenten Jensen

Det var nettopp Jensen som stod bak de fleste vannsengene i norske hjem på 80-tallet. Nå er vannsengen erstattet med madrasstyper der vannmadrassens kroppstilpassende egenskaper står sentralt.

Saken fortsetter under bildet.

Denne brosjyren fra 80-tallet viser hvordan madrassen i Jensen-vannsengen Classic var bygget opp.


Avanserte fjærsystemer

Jensen har utviklet soneinndelte fjærsystemer som har bidratt til at det norske selskapet har opparbeidet seg et sterkt navn i bransjen. De siste årene er denne teknologien utviklet videre ved bruk av stretchmaterialer.

Jensens sonesystem gir riktig støtte til hele kroppen når du hviler og sover. Korsryggstøtte i kombinasjon med myk skuldersone gir en helt ny søvnopplevelse. Prinsippet som ligger til grunn for sonesystemet, er like selvsagt som det er naturlig.

Saken fortsetter under bildet.

INTERNASJONAL SUKSESS FRA SVELVIK: Jensens utviklingsavdeling jobber kontinuerlig med nye, innovative løsninger for hvordan sengen og soverommet skal brukes.

De fleste er bredere over hofter og skuldre, samtidig som midjen er tyngst og vanligvis smalere. Ettersom madrassens oppgave er å bære kroppen, gir den soneinndelte madrassen en jevnere og mer behagelig støtte hvor skuldre og hofter synker dypere ned i madrassen, samtidig som midjen møtes av en fastere støtte.

Resultatet er det samme, uavhengig av om du sover på ryggen eller siden.

Les mer om Jensens sonesystem og fjærteknologi her.

Sjekk det store utvalget av kvalitetssenger fra Jensen her

Her kan du se hva en Jensen-seng består av:

1. Stretch
Stretch i alle liggeflater optimaliserer fjærsystemenes egenskaper.

2. Vaskbarhet
Alle liggeflater kan vaskes på 60˚C for optimal hygiene. (TempSmart™ 40°)

3. Stopningsmaterialene
Alle Jensens stopningsmaterialer har gode luft og fukttransporterende egenskaper. Dette gjør at sengene er mer allergivennlige og hygieniske.

4. Tekstiler
Jensen-senger har kun skumlaminerte tekstiler som gjør overgangen mellom de faste og myke komponentene i madrassen usynlig for øyet. Alle tekstilene i kolleksjonen er møbeltekstiler av høy kvalitet.

5. Jensen rammer
Alle rammer i denne kolleksjonen har vendbare bokser som øker rammenes levetid betydelig. “Usynlige” glidelåser gir sengene en flottere “look”.

Uansett om du er ute etter rammesenger, kontinentalsenger, justerbare senger eller vendbare senger - Jensen har garantert en modell som passer til dine behov.

Finn din nærmeste Jensen-forhandler her