BLOGG SHOUT Scgoneinternational: En god og lettvint oppskrift (0)

FALLER IKKE I SMAK: Fredag slipper Kygo sitt første album, fra musikkanmelderne er det ikke mange høye terningkast å hente.
FALLER IKKE I SMAK: Fredag slipper Kygo sitt første album, fra musikkanmelderne er det ikke mange høye terningkast å hente. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB Tema)

Anmelderne lite imponert over Kygos debutalbum

- Overraskende kjedelig.

«Kygo skuffer stort på sitt aller første album».

Den knusende tittelen er å finne på Aftenpostens anmeldelse av den norske superstjernens debutalbum «Cloud Nine». Albumet som slippes fredag får terningklast to av avisens anmelder.

Heller ikke VG lar seg imponere.

«Et debutalbum skal – åpenbart - være starten på en artistkarriere. «Cloud Nine» føles mer som en karriereoppsummering. Og dét var vel ikke meningen», skriver anmelderen og gir terningkast tre.

Terningkast to

Dagbladet kaller utgivelsen for «overraskende kjedelig» og gir i likhet med Aftenposten terningkast to. 

Det har vært knyttet spenning til Kyrre Gørvell Dahl - som Kygo egentlig heter -  sitt samarbeid med John Legend om å skrive en velkomstsang til Legends og halvt norske Chrissy Teigens nyfødte datter, Luna

Les også: Her er Kygos kjæreste

MIAMI: Maren Platou og Kygo på rød løper.

- Med venstre hånd på dorull

Sangen, som har fått navnet «Happy Birthday», får godkjent av VG, mens Aftenpostens anmelder er skuffet:

- «Happy Birthday» høres ut som den er skrevet med venstre hånd på en dorull.

Dagbladets anmelder er ikke nådig i sin karakteristikk av Kygos musikk.

- Det er en merkbar forskjell på schpa musikk og spamusikk. Etter et halvannet år som singelartist blir det mer og mer klart at internasjonal bergenser og Årets Spellemann Kyrre Gørvell-Dahl hører mer til sistnevnte.

- Langt unna

Aftenpostens anmeldelse levner heller ingen tvil om hva anmelder mener:

«Euforien du oppnår av å høre på Cloud Nine minner om rushet du får når du har kastet bort masse penger og tid på å kjøpe billige ting du ikke trenger på H&M, samtidig som du skammer deg litt over at du har brutt prinsippet ditt om å ikke støtte bedriften som så vidt betaler barn for å krokrygget sy klærne sine under ekstremt dårlige vilkår i fabrikker i Bangladesh. Det er veldig langt unna den virkelig genuine følelsen av eufori.»

- Ikke bare én type musikk

Til TV2 sa 23-åringen onsdag at han med dette albumet ønsker å vise nye sider av seg selv.

- Jeg har lyst til å vise at jeg ikke bare lager én type musikk. Ikke nødvendigvis den eller den stilen, jeg har bare lyst til å ha det gøy i studio og leke med forskjellige musikkstiler og sjangre. Det er litt av den andre musikken jeg har produsert det halvannet året som kommer frem nå.

- Unnskyld

Egentlig skulle albumet slippes i februar, men Kygo så seg nødt til å unnskylde overfor fansen og be om mer tid til finpussen.

- Jeg har jobbet med det i halvannet år, og har ikke lyst å forhaste meg nå mot slutten. Jeg vil at det skal bli perfekt når jeg slipper det. Det er 99 prosent ferdig, så det er veldig nærme, skrev han på sin Facebook-side.

Les også: Kygo med ny Spotify-rekord

Kygo har det siste året hatt fantastisk suksess med musikken sin, og da også langt utenfor landets grenser. Han har også blant annet gjestet Ellen DeGeners show, og han vant nylig prisen Årets Spellemann. Det falt ikke i like god jord hos alle, dog.

Han har også vært en inspirasjonskilde for superidolet Justin Bieber, noe 23-åringen føler seg beæret over.

Se Kygos opptreden hos Ellen DeGeners her:

Mest sett siste uken

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.