Davis Cripe døde i klasserommet etter å ha drukket for mye koffein.
Davis Cripe døde i klasserommet etter å ha drukket for mye koffein. Foto: Privat

Tenåring døde etter å ha drukket for mye koffein

Davis (16) fikk i seg tre store kopper koffeinholdig drikke på to timer.

16 år gamle Davis Cripe døde av hjertesvikt i klasserommet sitt i South Carolina i USA forrige måned. Nå har rettslege Gary Watts i Richland County slått fast at hjerteproblemene var forårsaket av for mye koffein. 

To timer før han kollapset, hadde Davis drukket en stor Mountain Dew, en kaffe latte fra McDonald's og en energidrikk, skriver Independent

Å drikke en så stor mengde koffein over en kort periode kan forårsake en tilstand kjent som hjertearytmi, hvor hjertet slutter å slå ordentlig. Da klarer ikke hjertet å pumpe nok blod til kroppen, noe som påvirker både hjernen, hjertet og andre organer. 

Les også: Advarer unge mot å blande energidrikk og alkohol

På pressekonferansen mandag, var også Davis' far, Sean Cripe: 

- Som alle andre foreldre, bekymrer vi oss om barna våre når devokser opp. Vi bekymrer oss for sikkerheten deres, helsen deres, spesielt når de begynner å kjøre bil. Men det var ikke en kollisjon som tok livet hans. I Stedet var det en energidrikk, sier han ifølge CNN

Les også: 13-åring kollapset av energidrikk

Rettslegen mener det er farten Davis drakk de koffeinholdige drikkene i, og ikke mengden, som gjorde at han fikk problemer. 

- Du kan be fem personer stille seg på linje og gjøre akkurat det samme som han gjorde den dagen, eller til og med drikke mer, og det trenger ikke nødvendigvis ha noen effekt på dem i det hele tatt. Det er det som er så farlig, sier Gary Watts. 

Les også: Eksplosjon i salget av energridrikk

En voksen person med god helse kan få i seg opp til 400 milligram koffein i løpet av en dag uten bivirkninger, skriver Caffeine Informer. 

Tall fra siden, antyder at Davis kan ha fått i seg rett under 500 milligram før han kollapset. 

Mest sett siste uken

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.