Reklamefilmen til Pepsi med Kendall Jenner i hovedrollen ble trukket tilbake etter bare én dag etter massiv kritikk i sosiale medier.
Reklamefilmen til Pepsi med Kendall Jenner i hovedrollen ble trukket tilbake etter bare én dag etter massiv kritikk i sosiale medier. Foto: Pepsi

Pepsi trekker reklamefilm med Kendall Jenner etter én dag

Innrømmer at de tabbet seg ut.

Den nye reklamefilmen til Pepsi med Kendall Jenner i hovedrollen ble trukket tilbake etter én dag etter at den fikk totalslakt i sosiale medier. 

Kritikken gikk hovedsaklig på at reklamen var respektløs overfor bevegelser som Black Lives Matter. 

Les også: Pepsis nye reklamefilm med Kendall Jenner får massiv kritikk

Filmen viser ungdom som gjør politisk protest og går i et slags opprørstog i gatene, mens Kendall Jenner er på fotoshoot like ved. Hun bestemmer seg for å være med i opptoget.

Som et avslutningpoeng deler Kendall ut en boks Pepsi Max til en politimann som holder vakt. Politimannen tar en slurk, ser på sidemannen sin og smiler, og Kendall og folkemassen jubler.

Avslutningsscenen har blitt sammenlignet med det prisbelønnede bildet av Black Lives Matter-aktivisten Ieshia Evans fra ifjor.

Til å begynne med forsvarte Pepsi reklamen og sa den hadde et budskap de mente var viktig å formidle.

Senere ble den fjernet fra YouTube. 

«Pepsi forsøkte å kommunisere et budskap om samhold, fred og forståelse. Vi bommet helt klart og det beklager vi for. Vi hadde ingen intensjoner om å bagatellisere et alvorlig tema. Vi trekker tilbake innholdet og stopper den videre utrullingen. Vi beklager også at vi har satt Kendall Jenner i denne situasjonen.» sier selskapet i en uttalelse ifølge People. 

Les også: Nye flasker får blodet til å bruse

Kjendisene som har kritisert reklamen i sosiale medier er mange, blant annet Lena Dunham og Martin Luther King Jrs datter, Bernice King. 


Saken utvides. 

Mest sett siste uken

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.