Minnie Driver kaller Matt Damon «tonedøv» og «en del av problemet» etter at han satt fyr på sosiale medier med kommentarene sine om seksuell trakassering forrige uke.
Minnie Driver kaller Matt Damon «tonedøv» og «en del av problemet» etter at han satt fyr på sosiale medier med kommentarene sine om seksuell trakassering forrige uke. Foto: REX / Shutterstock / PA photos

Matt Damon uttalte at det er forskjell på tafsing og voldtekt og misbruk av barn. Det fikk Minnie Driver til å se rødt

Skuespiller Matt Damon er i hardt vær etter flere uheldige utsagn om #metoo-kampanjen. Minnie Driver kaller ham «en del av problemet».

Skuespiller Matt Damon (47) snakket nylig ut i intervju med ABC News om de mange historiene om mektige menn i Hollywood som begår overgrep og trakasserer kvinner seksuelt, og #metoo-bevegelsen som har kommet frem i lyset denne høsten. 

Der kom Jason Bourne-stjernen samtidig i skade for å slenge ut flere bemerkninger som ikke ble tatt spesielt godt imot i sosiale medier: 

- Det er en forskjell på å klappe noen på rumpa og voldtekt og misbruk av barn, ikke sant? sa han i intervjuet med Peter Travers. 

- Begge gjerningene må konfronteres og bli stoppet uten spørsmål, men de burde ikke blandes, ikke sant? 

Matt Damon får gjennomgå i sosiale medier etter at han ble beskyldt for å «mansplaine» #metoo-kampanjen. 

Kommentarene fikk Matt Damons eks og skuespillerkollega Minnie Driver til å se rødt.

Hun avviser utsagnet hans om forskjellige nivåer av misbruk og sier at menn ikke er i en posisjon til å diktere hvordan kvinner og overgrepsofre skal takle problemene sine. 

- De forstår bare ikke hvordan misbruk er på et daglig nivå, sier hun til The Guardian

På Twitter skriver hun sarkastisk: 

«Gosh, det er så *interessant hvordan menn med alle disse meningene sine om kvinners differensiering mellom seksuell misbruk, angrep og voldtekt viser seg å være helt tonedøve, og som et resultat, en systematisk del av problemet. (*dypt usjokkerende)»Stemplet som idiot

Det hører til historien at Matt Damon også kom med flere utsagn i samme intervju som ble svært dårlig mottatt i sosiale medier.

Blant annet uttalte han at han synes at komikeren Louis C.K burde kunne jobbe igjen og reise seg etter skandalen han står i sentrum for. Louis C.K har innrømmet at han har onanert foran kvinner og blitt anklaget for flere tilfeller av seksuell trakassering og overgrep. Han nekter imidlertid for å hatt noen som helst form for sex uten samtykke.

Evening Standard skriver at Matt Damon ble stemplet som «idiot» og ble bedt om «å holde kjeft» etter at han uttalte at han mente at Louis C.Ks oppførsel var «til å skamme seg over og avskyelig», men at det burde være rom for å kunne tilgi.

Les også: «Feminisme» kåret til årets ord i USA

Alyssa Milano under en diskusjon om seksuell trakassering og hvordan man kan skape varig endring i Hollywood tidligere i desember.


- Rasende fordi vi ble ydmyket

Utsagnene fikk også skuespiller Alyssa Milano (44) til å reagere kraftig på Twitter. I høst har hun også rettet søkelys mot hashtaggen #metoo, som brukes for å fortelle historier om seksuell trakassering og overgrep i sosiale medier. 

Alyssa lekset derfor grundig opp til Matt om voldtektskultur i en tråd som har fått stor oppmerksomhet på Twitter. 

Voldtektskultur er et sosiologisk konsept som brukes for å beskrive settinger der vold og overgrep mot kvinner normaliseres og til og med overses fordi man eksempelvis bagatelliserer eller legger skylden over på offeret. Les mer på Wikipedia.

Les også: Sandra Lyng: - Jeg vet at det kan se ut som at mitt liv er smilende, men det har det ikke alltid vært

«Jeg har vært et offer for alle delene i det seksuelle overgrepsspekteret som du snakker om. De gjør alle vondt. Og de er alle knyttet til til et pratriarkat der kvinnehat normaliseres, aksepteres og til og med ønskes velkommen.» skriver hun blant annet i tråden. 

«Vi er ikke rasende fordi noen grep tak i rumpa vår på et bilde. Vi er rasende fordi vi ble tvunget til å føle at dette var normalt. Vi er rasende fordi vi ble ydmyket. Vi er rasende fordi vi har blitt gjort tause så lenge.»

Matt Damon beskyldes også for å «mansplaine» hele #metoo-konseptet. 

Les også: Meningsmåling: Over halvparten av kvinner i alderen 25–30 har opplevd trakassering

Og denne: Gro Harlem Brundtland ble sextrakassert som student

Mest sett siste uken

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.