DETTE BLOGGINNLEGGET tar opp et viktig tema, mener forbrukerøkonom Elin Reitan.
DETTE BLOGGINNLEGGET tar opp et viktig tema, mener forbrukerøkonom Elin Reitan.

Økonom: - 50 kroner er mye penger når man har dårlig råd

Flere titalls tusen lar seg engasjere av Mette Leithes blogginnlegg om økonomiske utfordringer.

(SIDE2): Tirsdag har bloggposten til pedagogisk leder Mette Leithe vakt stor oppsikt og engasjement.

Nærmere 200.000 har lest innlegget «Ærlig talt! Alle har 50 kroner» på ibarnasverden.blogg.no der Leithe skriver om hvordan økonomiske utfordringer kan prege ens hverdag.

I skrivende stund har over 23.000 trykket «liker» på blogginnlegget.

Tror mange kjenner seg igjen

«Noen ganger kan 50 kroner bety alt. Det er helt tomt, flaskene er pantet, det er tomt i alle sprekker mellom putene i sofaen. Fem dager til det kommer penger inn på konto igjen», skriver Mette Leithe.

Forbrukerøkonom i Nordea, Elin Reitan, tror mange kjenner seg igjen i innlegget til den pedagogiske lederen.

- Jeg skjønner godt problemstillingen som denne bloggeren beskriver. Veldig mange føler slik som hun gjør og mange kjenner til det å føle en skam over å ha dårlig råd, sier økonomen til Side2.

- 50 kroner er mye penger når man har dårlig råd, og det kan være avgjørende for om man har middag på bordet neste dag. Det er en daglig kamp for å få endene til å møtes og mange føler ubehag når man ikke har de økonomiske midlene som samfunnet forventer.

- VÆR ÅPEN OM PENGEPROBLEMENE, oppfordrer forbrukerøkonom i Nordea, Elin Reitan.

Dette forventningspresset skriver også Mette Leithe om i sitt blogginnlegg:

«Når skal vi slutte å tenke at vår egen virkelighet er lik alle andres. Når skal vi i vår selvrettferdige små arrogante verden begynne å tenke at det ikke bare er å gjøre sånn eller sånn. Har vi blitt en gjeng med bedrevitere som ikke evner å se at verden er annerledes for deg selv enn den er for mange andre».

Tabu

Reitan tror at bloggeren ønsker å sette fokus på nettopp disse forventningene.

Økonomen mener at det å snakke om økonomiske problemer er et tabubelagt tema.

- Det er tabu å snakke om det å ha dårlig råd og mange ønsker å skjule sine økonomiske problemer. Det forventes at man har de pengene. Det er et økonomisk press og et forbruksjag som mange kjenner seg igjen i, og som gjør at mange får stor kredittgjeld, påpeker Nordea-økonomen.

- Man snakker sjelden om økonomiske problemer, og her i Norge forventer samfunnet at man har god råd. Og det er mye på skolen og barnehage som krever en del ekstra utgifter, fortsetter Reitan.

- Det er frekt og naivt

Men det er få som snakker om sine økonomiske problemer og mange ønsker å skjule pengeutfordringene.

Det merker man også i kommentarfeltet på bloggen til Mette Leithe og mange støtter innlegget til bloggeren. 

«Kjempegodt skrevet,men trist at det faktisk skal være sånn. Synes du er tøff som deler,og er så enig med deg. En vil jo at ungene skal få være med på det di andre ungene får. Men ikke alle har faktisk råd til det», kommenterer en leser.

«Veldig godt skrevet... Vi er der selv... Vi har ikke råd til det ekstra, vi har knapt nok til mat. Vi får ikke betalt alle regninger i tide... Vi har solgt unna det vi kan, selv barnas leker... Vi har ingen økonomisk støtte. Men vi gjør så godt vi kan... Men vi er heldige med vår barnehage, de tar ikke betalt for høstfest eller nissefest», forteller en annen.

Også på Facebook har blogginnlegget vakt engasjement.

«Vi må forstå at det er stor forskjell på de rike og fattige i dette landet. Noen er faktisk blakke før lønn eller trygd kommer inn på kontoen. Slik er det i vårt "rike" land», skriver en leser.

«Det er frekt og naivt som pokker å tru at alle har 50kr å kaste ut vinduet. Noen vet virkelig lite om sitt eget land altså,» mener andre. 

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Både de med og uten penger bør lese denne!

Posted by Nettavisen on 1. desember 2015


- Vær åpen

Men hva kan man gjøre hvis man er i en slik situasjon?

- Man bør være åpen om sine økonomiske problemer. Jeg tror man da vil møte stor forståelse som gjør hverdagen enklere, tipser økonom Elin Reitan.

- Og i tillegg så kan samfunnet bli flinkere til å ikke anta at alle har god råd, og at selv om man kanskje har god råd så må det blir større aksept for at man ikke er med på alt, er oppfordringen fra pengeeksperten.

Dette skriver Mette Leithe avslutningsvis i sitt innlegg:

«La alle foreldre komme i barnehagen og på skolen med løftet blikk å glede seg over å få komme å bruke hyggelig tid samen med eget barn i det samfunnet de er så viktige resurssterke jevnbyrdige deltagere av. Det har nemlig absolutt ingenting med penger å gjøre».

Mest sett siste uken

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.