I RAMPELYSET: Bård Tufte Johansen starter i jobben som programleder for Nytt på nytt kommende uke.
I RAMPELYSET: Bård Tufte Johansen starter i jobben som programleder for Nytt på nytt kommende uke. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

«Ikke gjør det», sier Fredrik Skavlan – Bård Tufte Johansen gjør det likevel

Sosiale medier ødelegger nattesøvnen til den nye sjefen i «Nytt på nytt».

- Fredrik Skavlan har rådet meg til aldri, aldri, å søke på hva folk sier om meg på Twitter, forteller komikeren Bård Tufte Johansen i lørdagens VG.

Han er en av Norges største på Twitter, der han har 115.000 følgere. Det gir ham et stort nedslagsfelt, men åpner ham også opp for ubehageligheter.

- Jeg har prøvd å følge rådet, men etter hvert så, ja, jeg gjør det likevel. Da vet jeg hvordan det blir: Jeg henger meg opp i den ene frekke, vonde kommentaren. Kanskje begynner jeg å krangle med vedkommende på Twitter og blir liggende våken om natten. Det er baksiden av medaljen kan, kan du si, man blir sårbar når man stikker seg fram, forteller Tufte Johansen.

Han er godt kjent med hvilke framgangsmåter såkalte «nettroll» bruker.

- For å ramme jenter sier de ting som at «du er stygg», «jeg skal voldta deg, hore». Men for gutter svir det enormt at noen sier «du er ikke morsom» eller «du har mistet det». Og hva skal du si tilbake? «Jo!»? «Onkel Gunnar synes jeg er veldig morsom, faktisk».

Oppmerksomheten rundt den tidligere «Lillelørdag»-stjernen blir neppe mindre når han førstkommende fredag leder «Nytt på nytt» for første gang. Bård Tufte Johansen overtar programlederrollen etter Jon Almaas, som har gitt seg etter 17 meget suksessrike år.

Mest sett siste uken

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.