BLOGG SHOUT Scgoneinternational: En god og lettvint oppskrift (0)
(Facebook/Colourbox)

I Norge deler vi ungdomsbilder på Facebook. I resten av verden er utfordringen en annen

Er dette den neste Facebook-trenden i Norge?

(SIDE2): Hvis du er på Facebook, har du sannsynligvis fått med deg den pågående trenden. «Utfordring akseptert» skriver mange, etterfulgt av et ungdomsbilde av seg selv.

Flere velger også å utfordre de kule ungdomsbildene med å legge ut et ærlig bilde på hvor tøff ungdomstiden kan være.

Slike Facebook-trender kommer noen ganger i året, og tusenvis av brukere hiver seg på. Folk har for eksempel helt bøtter med isvann over seg til støtte for ALS og kysset hverandre for å støtte autisme.

I resten av verden er det en annen Facebook-trend som nå får oppmerksomhet. Også denne handler om å akseptere utfordringer, og den har hashtaggen #challengeacceptedblackandwhite.

Legger ut selfier

Utfordringen handler altså ikke om å legge ut ungdomsbilder. I stedet utfordrer de folk til å legge ut svart-hvitt-bilder av seg selv. De fleste som aksepterer utfordringen legger også ved en tekst hvor de ber om å vise sin støtte til kreftsaken, skriver Mirror.co.uk.

«La oss fylle Facebook med svart-hvitt-bilder for å vise vår støtte til kampen mot kreft», skriver mange sammen med bildet sitt. Dette er imidlertid ikke en kampanje som ble startet av en kreftforening. I stedet antas det at en tilfeldig person startet trenden, og at den deretter har spredd seg.

For hashtaggen har virkelig tatt av. Utfordringen spres i hele verden, og forrige uke kom den til Nord-Europa. Sannsynligvis tar det ikke lang tid før trenden også kommer til Norge.

- Det er så falskt

Men ikke alle synes støtten er positiv. Rebecca Wilkinson fjernet begge brystene etter at hun fikk brystkreft i 2013. Hun har også fjernet eggstokkene, fordi det var stor risiko for å utvikle kreft i disse.

Nå reagerer hun på at mange viser støtte kun ved å dele bilder.

- Denne trenden gjør meg sint. Å ha kreft er skummelt, å vite at du kan dø og bli tatt fra barna dine, sier hun til BBC.

Hun liker ikke at folk tenker på kreftsaken som en anledning til å ta en gøyal selfie.

- Folk tror at fordi de setter et svart-hvitt-bilde på Facebook, så støtter de folk med kreft. Men de støtter ikke folk med kreft, de burde heller besøke folk på sykehuset. Det er så falskt, og disse folkene er så narsissistiske, sier hun.

Gi heller penger

Cat MacLean har også hatt brystkreft, og hun er enig i at folk burde gjøre mer enn å dele et bilde.

- Hvis alle som publiserte en selfie i stedet donerte tre pund til en kreftforening, tenk på hvor mye som kunne kommet inn - hundre tusener, om ikke millioner, sier hun til Daily Record.

Les også: Brystkreftsyk kvinne til angrep på Facebook etter sensurering

Les også: Dette er den nye «Ice Bucket»

Mest sett siste uken

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.