Trodde du reiseforsikringen din dekker skader på mobilen når du er på ferie? Da må du tro om igjen.
Trodde du reiseforsikringen din dekker skader på mobilen når du er på ferie? Da må du tro om igjen. Foto: iStock

Halvparten av alle unge tror reiseforsikringen dekker skader på mobilen

Får mobiltelefonen din skader i løpet av ferien, dekker ikke forsikringsselskapet reparasjonen. 40 prosent er ikke klar over dette, ifølge en ny undersøkelse.

Blant gruppen under 30 år tror halvparten at reiseforsikringen dekker skader på mobilen, ifølge undersøkelsen som Opinion har utført for KLP skadeforsikring.

– Vi får daglig telefoner fra kunder som lurer på om reiseforsikringen dekker knust skjerm og uhell med mobilen. Men reiseforsikringen dekker dessverre ikke slike hendelige uhell. Derimot dekkes hendelser som kantring med kano og trafikkuhell der mobilen blir skadd, forteller Robin Wulff-Nilsen, avdelingsleder i KLP Skadeforsikring.

Les også: De 15 latterligste ferieklagene

Det er derfor god grunn til å passe ekstra godt på mobilen når du er ute på reise. Dersom mobilen din blir stjålet derimot får du erstatning, opplyser forsikringsselskapet.

– Hvis du blir frastjålet mobilen på reise, må tyveriet meldes til det lokale politiet så fort som mulig. Ta med deg en skriftlig bekreftelse på anmeldelsen. Får du ikke gjort det, må tyveriet meldes til norsk politi så fort du kommer hjem, sier Wulff-Nilsen.

Han legger til at elektroniske gjenstander som PC, nettbrett og andre verdisaker skal legges i håndbagasjen under fly- og togreiser. Skulle gjenstandene bli ødelagt eller borte i innsjekket bagasje, risikerer man å ikke få dekket noe.

Les også: Dette bør du gjøre før du fyller 30 år

Og denne: De 20 mest populære stedene på Instagram

(©NTB)

Mest sett siste uken

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.