MCDONALDS VERDEN RUNDT: Hva med en burger med tørrfisk, eller en pastafrokostsuppe - eller pommes frites med sjokoladesaus, og en japansk variant med bacon og potetmos.
MCDONALDS VERDEN RUNDT: Hva med en burger med tørrfisk, eller en pastafrokostsuppe - eller pommes frites med sjokoladesaus, og en japansk variant med bacon og potetmos. (Faksimile/James McGowan)

Dette er verdens beste McDonalds-mat

James McGowan har spist på over 300 steder.

(SIDE2): McDonalds er populært å spise, og de fleste av oss har forsøkt en burger nå og da. Men vet du for eksempel hvorfor McFlurry-skjeen ser ut som den gjør?

Eller hva som skjer om man spiser kun McDonalds-mat i 10 dager? Eller hvilke som er de største kaloribombene fra hamburgerkjedene? Og vet du hvordan McDonalds ønsker å ta knekken på mytene om maten sin.

Men de færreste av oss er så McDonalds-gale som James McGowan fra Canada, nå bosatt i Bangkok. Han har reist verden rundt - og spist på McDonalds alle steder. Nå avslører han hvilke av de mer enn 300 stedene han har vært spisegjest på, som har vært best.

LES også: Jennifer kjøpte denne Happy Meal for 6 år siden

McDonalds er selvsagt ikke det samme alle steder i verden. Han har spist Mæccer’n mat i England, Japan, Qatar og Hawaii – for å nevne noen av stedene. Og rettene er selvsagt påvirket av matkulturen de respektive stedene - for det er ikke bare kylling- eller biffburger med ketchup på pommes fritesen som vi er vant med.

McGowan har en egen Instagram og nettside der han legger ut bilder og blogger om maten. Han har spist rundt om siden 2005, og blogget om det siden 2011. Til Independent har han nå avslørt hvilke mat han synes er best.

I Thailand var det en risrett med kylling som falt i smak.

- Det er en fin vri på den standard McDonalds-maten. Ris og kyllingvinger er alltid en bestselger på thai-McDonalds, forteller han, og trekker også frem thai-pai – som ikke er søte dessert-paier slik han er vant til fra barndommen.

Chicken #Teriyaki #McRice from @mcdonaldsthailand #mcdonalds #thailand #rice #egg #salad

Et bilde publisert av James McGowan (@travellingmcds) torsdag 05. Nov.. 2015 PST

I Hong Kong er det frokost-suppen som er James’ favoritt.

- Det var en av de merkelige McD-rettene jeg spiste, lenge før jeg begynte å blogge om det også, men det har vært en favoritt siden.

På Sri Lanka var det Seeni Samboi frokost-sandwich som fristet mest. Den består blant annet av tørket fisk, noe som var nytt også for en bereist Mæccern-mann som McGowan.

- Den har den perfekte miksen av lokale smaker og ingredienser, og den er blant de mest krydrete McDonalds-maten jeg har spist, og jeg elsker sterk mat.

#Seeni #Sambol #Breakfast burger only at #McDonalds Sri Lanka. Dried Cured #Tuna wrapped in #Egg. #srilanka #maldivianfish

Et bilde publisert av James McGowan (@travellingmcds) mandag 18. Jan.. 2016 PST

I Japan har han også prøvd sjøtang-krydret pommes frites – som var en høydare – samt frites med sjokoladesaus.

- Har man bare den rette mengden salt på, så var det en ok balanse mellom det søte, salte og fette i pommes fritesen.

Når det gjelder Norge, har James ikke vært her (ennå).

Mest sett siste uken

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.