Hartvig Nissens skole har blitt godt kjent etter NRK-suksessen Skam.
Hartvig Nissens skole har blitt godt kjent etter NRK-suksessen Skam. Foto: Skjermdump NRK

Danske fans sniker seg inn på Skam-skolen - blir kastet ut

Hartvig Nissens skole i Oslo blir nedrent av danske fans som vil oppleve omgivelsene fra Skam. Nå har skolen tatt grep for å stenge turistene ute.

Ved flere anledninger har fans på Skam-safari stilt seg utenfor klasserommene i håp om å møte skuespillerne fra serien, forteller rektor Hanna Norum Eliassen til den danske radiokanalen Radio24Syv.

– Lærerne har fått beskjed om at hvis de ser uvedkommende i bygningen, skal de høflig be dem om å gå ut. Vi prøver å få en alminnelig hverdag til å fungere, og det er litt uheldig at våre elever kommer ut av klasserommet og blir møtt av danske turister, sier Eliassen.

Les også: Nå kommer mer «Skam»- og amerikanerne lager sin versjon

(Artikkelen fortsetter under) 

Lærerne på Hartvig Nissen har fått beskjed om å kaste ut uvedkommende som beveger seg inn i bygningen. Her ser vi William og Chris fra Skam.

Skam har har blitt superpopulær både i Danmark og Sverige, men så langt er det danskene som er hyppigst innom skolen.

– Jeg har møtt enkelte svensker, men 90 prosent av de vi har møtt i løpet av det siste året er fra Danmark. De har tatt Oslo-båten – det vi kaller danskebåten – og Skam er grunnen til at de kommer. Vi synes det er hyggelig at Skam er blitt en suksess i Danmark, men vi prøver å unngå at folk går inn i våre bygninger, forklarer rektoren. 

Les også: Nei, Skam-Noora og William er ikke et «gulligt» par

(©NTB)

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

Shopping med annonselenker

Supersalg på våre favorittjakker

Reisetips med annonselenker

De beste rooftop-barene i New York

Blogg.no

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på Side2.no gjennom bildeshout. Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.

Les også