BLOGG SHOUT Scgoneinternational: En god og lettvint oppskrift (0)
Å kjenne mobilen vibrere uten at det har kommet inn noen form for beskjeder eller meldinger er et helt normalt fenomen ifølge eksperter.
Å kjenne mobilen vibrere uten at det har kommet inn noen form for beskjeder eller meldinger er et helt normalt fenomen ifølge eksperter. Foto: Poprotskiy Alexey (COLOURBOX)

9 av 10 kjenner at mobilen vibrerer selv om den egentlig ikke gjør det

Såkalt fantomvibrering er faktisk en helt vanlig hallusinasjon.

(SIDE2): Har du noen gang hatt mobilen i lommen og følt at den har vibrert - men når du tar den opp og kikker på den, har det hverken kommet inn meldinger, notifikasjoner eller varslinger? 

Ifølge Today, NBCs morgenshow, er du ikke alene. Fenomenet har til og med et navn: 

- Fantomvibrasjonssyndrom er følelsen av at telefonen din vibrerer i lommen. Når du drar den opp forstår du at det bare er innbilning, sier Dr. Robert Rosenberger, assistentprofessor i filosofi ved Georgia Institute of Technology. 

Fantomvibrasjonssyndrom, som nå også har fått egen artikkel på Wikipedia, rammer ifølge nettstedet et stort antall mobilbrukere i dag. 

89 prosent har hallusinasjonen

Ifølge en studie utført av Dr. Michelle Drouin, førsteamanuensis ved Indiana University-Purdue University Fort Wayne, opplever hele 89 prosent av collegestudenter fantomvibrering i lommene sine. 

- Dette skjer med en overraskende stor mengde mennesker, sier Rosenberger. 

Avhengige av mobilen 

- Det at mobiltelefonene våre vibrerer er dypt integrert i livene våre. Mobilene våre har blitt en forlengelse av kroppene våre, slik at vi er vant til det i kraft av vanen. 

Fordi telefoner vibrerer jevnlig når de ligger i en lomme, har mange brukere blitt tilbøyelige til å kunne oppleve en liten, kriblende følelse i dette området av kroppen, ifølge Rosenberger. 

Det kan være noe så enkelte som noe annet som rører seg i lommen din, en muskelspasme i benet ditt, eller til og med vibrasjonene du føler når du kjører bil - som alle kan misforstås som mobiltelefonvibrering. 

- Det minner oss defintivt på hvor avhengig vi er av mobilene våre, sier Rosenberger. 

Til BBC sier han at folk nesten er engstelige i dag på grunn av all teknologien de omgir seg med.

- Mail, tekstemeldinger - de har oss på tærne. Derfor er vi mer utsatt for å være skvetne og kjenne igjen noe i lommene våre som en fantomvibrering. Teknologien har blitt så stor del av verdenen vår at vi til og med opplever kroppene våre på rare nye måter. 

Mest sett siste uken

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.