Foto: Getty Images

Blir han Nobel-vinneren?

Tre nordmenn er på listen over aktuelle kandidater til Nobelprisen i litteratur.

Skrevet av:

Liker du denne saken?

Reply

(SIDE2:) Torsdag blir det kjent hvem som får Nobelprisen i litteratur 2010. Og det er mange aktuelle kandidater for prisen.

Lavest odds
Kenyanske Ngugi wa Thiong'o har lavest odds hos Landbrokes, med 4.0 i odds.

Ngugi wa Thiong'o har skrevet bøker som «Dreams in a Time of War», «A Grain of Wheat» og «Wizard of the Crow».

Nest lavest odds har amerikanske Cormac McCarthy, med 4,50 i odds. Mange av McCarthys bøker er oversatt til norsk, og flere av bøkene er filmatisert. Filmatiseringen av «No Country for Old Men» fikk Oscar for Beste film i 2008 og året etter fikk «The Road» med Viggo Mortensen gode anmeldelser.

Japanske Haruki Murakami er nummer tre på listen, med 10 i odds. Han er mest kjent for «Kafka på stranden», men har også skrevet bøker som «Norwegian wood» og «Trekkoppfuglen».

Tre nordmenn
Også tre norske forfattere er på listen: Per Petterson og Jon Fosse, begge med 76 i odds, og Kjell Askildsen med 126 i odds.

Det er flere bettingbyråer som har tro på Petterson: Blant Nobel-kandidatene

Andre kjente navn man kan tippe som vinnere er Don DeLillo (34 i odds), Margaret Atwood (46 i odds), Umberto Eco (56 i odds), Ian McEwan (56 i odds), Salman Rushdie (67 i odds), John le Carre (101 i odds) og Bob Dylan (151 i odds).

I fjor fikk Herta Müller Nobelprisen i litteratur. Tidligere har tre nordmenn fått prisen: Bjørnstjerne Bjørnson, Sigrid Undset og Knut Hamsun.

BIDRA I DISKUSJONEN

Les også