I GRØNT: Mette-Marit kler godt grønt og har brukt sin mosegrønne drakt ved flere anledninger.
I GRØNT: Mette-Marit kler godt grønt og har brukt sin mosegrønne drakt ved flere anledninger. (Scanpix)

Denne drakten digger hun

Kronprinsessen holdt stilen i gjenbruksantrekk - men holdt hun seg på beina?

Skrevet av:

Liker du denne saken?

Reply

(SIDE2): Kronprinsesse Mette-Marit (35) er glad i gjenbruk, hun er ikke redd for å vise seg i norsk design, så vel som favorittsko og tilbehør om igjen - hun er som alle oss andre og har favoritter i klesskapet. Det gjorde hun også tirsdag, da hun og kronprins Haakon (35) gjestet et omsorgssenter i Nore og Uvdal kommune der paret har vært på påskeferie.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Nesten fall
Den vakre mosegrønne drakten brukte kronprinsessen da hun og kronprinsen startet sin fylkestur i Telemark i fjor høst. I høstlige omgivelser den gang passet drakten svært godt til anledningen, og brune stiletter i krokodilleskinn var det en perfekt match i det flotte været.

Men brusteiner og stiletter er ikke en god match, og det fikk kronprinsessen erfare da hun mistet balansen på brua i Notodden. Men heldigvis gikk det bra.

Les også: Snublet foran fossefall

Helt likt
Det eksakt samme antrekket og de samme skoene tok Mette-Marit igjen i bruk tirsdag denne uken da kronprinsparet var på representasjonsbesøk i kommunen - og tankene gikk tilbake til knall og fall... Men det ser ut til at kronprinsessen holdt seg på beina under besøket.

Snittet på drakten er kledelig til Mette-Marit med trekvart erm, rund hals med knyttet sløyfe og et flatterende blyantskjørt - ikke så rart at dette er en av hennes favoritter.

Vårantrekkene er ennå ikke blitt tatt fram her hjemme - men hun startet riktignok besøket i Mexico i sommerlige antrekk.

Les mer her: Ble hælene for høye, Mette-Marit?

Studerte
Mette-Marit oppholdt seg på sin flunkende nye hytte alene noen dager før mann og barn ankom. Hun skrev ifølge Se og Hør på sin avsluttende prosjektoppgave til faget «Ledelse, makt og mening» hun tar på BI.

I slutten av april reiser hun muligens til Roma sammen med resten av klassen for fem dager langt avslutningskurs der.

Les også: - Stas med Mette-Marit i klassen

På hytta
I påsken har kronprinsparet og barna kost seg på sin nye hytte i Fjellsnaret i Nore og Uvdal kommune, og på årets første sommerdag og på vei hjem fra fjellet passet det med et besøk på Borgtun omsorgssenter som ligger i kommunen.

Der hilste Mette-Marit og Haakon på barnehagebarna som hadde møtt fram med flagg og bakst fra eget bakeri i byen. På omsorgssenteret presenterte paret konkurransen «Tilbake til fremtiden» for de unge og de eldre som var samlet på senteret.

Prosjektet ble lansert helgen før påske på nettstedet Nyvri.org og går ut på å oppfordre ungdom mellom 14 og 16 år til å ta kontakt med eldre mennesker og be dem fortelle noe fra sitt liv – og så gjenfortelle historien på sin egen måte.

Hele familien
Kronprins Haakon og barna startet påskeferien med en visitt på Prinsehytta i Sikkilsdalen sammen med kongeparet og prinsesse Märtha Louise og Ari Behn med deres tre jenter - så det ble en folksom start på høytiden.

Turen startet på Oslo S med tog til destinasjonen, og da var det en liten femåring som ikke ville reise noe sted uten sin favoritt for tiden - en velbrukt kosebamse.

Les mer her og se bilder: Ikke uten kosebamsen...

Les også: Kongelige påskefavoritter

BIDRA I DISKUSJONEN

Les også