Vil ikke være kjendis

Plateaktuelle Nathalie Nordnes om rollen som artist.

Skrevet av:

Liker du denne saken?

Reply

(SIDE2): Tre år etter sin forrige LP, begynner ting rundt Bergensjenta Nathalie Nordnes å røre på seg igjen.

Den vakre pianosingelen «The Farmers Market» er første smakebit for fansen, og den lover unektelig godt før det kommende albumet «Letters».

Hør låta på Myspace

- Ingen interesse av å være kjendis
- Det har vært stille rundt deg den siste tiden. Hva har du drevet med?


- Det er et bevisst valg at jeg trekker meg litt unna offentligheten mellom platene mine. Jeg ønsker å synes i media de gangene jeg vil fortelle om musikken min, som nå. Misforstå meg rett, å være kjent er som oftest en positiv følge av at folk setter pris på musikken min, men utover det har jeg ingen interesse av å være kjendis, sier Nordnes.

Nathalie har ikke «bare» jobbet med musikk den siste tiden. Hun har også rukket å bli universitetsstudent i hjembyen Bergen.

- Jeg er i gang med en bachelor i språk, og da har jeg vært borti både spansk og engelsk. Og det har faktisk gitt utslag i mitt arbeid med musikken. Jeg tillater meg selv å være mye friere i språkbruken etter å ha studert hvordan det virkelig skal gjøres på engelsk.

Mer singer/songwriter denne gang
Nordnes selv beskriver plata som mer singer/songwriter-aktig enn den forrige og mye av det skyldes nettopp hvor fornøyd hun ble med «The Farmers Market».

- Den låta staket ut kursen for hva jeg ville gjøre med denne plata. Jeg lekte mye ved pianoet for å finne ut hvilken plate jeg ville lage, men etter hvert bestemte jeg meg for å holde det enkelt og få frem nerven i låtene mine, sier hun.


Artikkelen fortsetter under bildetSpilte inn plata i Italia
«Letters», som kommer 17. november, ble spilt inn i Italia med Rob Ellis (PJ Harvey) som produsent og en gjeng lokale italienere i bandet.

- Rob kjente til dette studioet i Italia som han synes er veldig bra. Det er en ombygget låve og vi som er med på plata bodde faktisk i samme bygg. Og de lokale musikerne fungerte veldig bra, de var jo klassisk skolerte folk.

- Var det gøy å spille inn plata i utlandet?


- Ja, absolutt. Jeg har aldri gjort noe studioarbeid utenfor Bergen før. Så det var en enorm omveltning, men veldig morsomt.

Nekter å diskutere privatlivet
Nordnes spiller kanskje inn plater i Italia, men hun bor fortsatt i Bergen og har tydeligvis ingen planer om å flytte på seg. Tror vi. Hun nekter nemlig å diskutere privatlivet sitt.

- Har du samboer?


- Kom an, sier hun strengt og smiler lurt mens hun liksom-slår i bordet.

Side2s utsendte føler seg med ett som en skitten The Sun-journalist.

- Du satte punktum der, merket jeg, ler Nathalie.

Jepp. Korrekt observert, frøken Nordnes.


Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!


BIDRA I DISKUSJONEN

Les også