Fest setebeltene

Hvis det fortsatt er slik at Uwe Rösler har problemer med å få i gang Stavangers stolthet, Viking, så anbefales det at den tyske treneren setter på ”Norwegianism” med to andre siddiser i hovedrollene. Hvis Viking-spillerne fortsatt har problemer med å våkne, er det neppe håp.

Skrevet av:

Liker du denne saken?

Reply

MoHa!
Norwegianism
Rune Grammofon/Musikkoperatørene

Bak det noe kryptiske bandnavnet MoHa! skjuler gitaristen og elektronikeren Anders Hana og trommeslageren og elektronikeren Morten J. Olsen seg. De som enten har hørt duoen på debut CD-en ”Raus Aus Stavanger” eller live for eksempel under fjorårets Moldejazz, vet at MoHa! ikke lager musikk for nødvendigvis sarte sjeler.

De unge herrene – ingen av de har blitt mer enn 25 enn så lenge – henter inspirasjon like fordomsfritt fra frijazz som fra elektronisk musikk som fra rock. De har satt det sammen, og fortsetter å sette det sammen, til musikk de er helt aleine om.

Det er vanskelig å finne musikalske referanser til det MoHa! driver på med. Likevel er det noe i musikkanskuelsen som får tankene til å gå i retning John Zorn og det han leter etter. De fleste ”låtene” er korte snutter med en til dels voldsom intensitet, men de to har så avgjort evnen til å ta’n ned også – ett av kuttene er sågar nesten helt tyst!

Støy er en viktig ingrediens i musikken til Hana, som noen vil huske fra Jaga Jazzist, og Olsen, som tilbringer en hel tid sammen med Thomas Dybdahl. Det er hele tida retning på støyen/musikken og de to, som har spilt sammen i rundt 10 år, vet hele tida å utfordre hverandre – og ikke minst oss som lyttere.

MoHa! har reist mye både i Europa og USA det siste året og snakker garantert til et vidt publikum fra en rekke leire med sin ubeskrivelige og uhørte musikk. Så Uwe Rösler: Trenger dine gutter et skikkelig spark der bak er veien til MoHa! svært kort.

BIDRA I DISKUSJONEN

Les også